logó camera lens

Márvány Fotóműhely

Virág Mihály

Virág Mihály békéscsabai fotográfus vagyok. 41 éve ismerkedtem meg a fotózás alapjaival az exponálástól a laborálásig.
Mérnök lettem, munkahelyemen már több mint 30 éve különböző beosztásokban az országos közutak üzemeltetésével foglalkozom.
A fotós szemléletmódom kialakulását nagymértékben befolyásolták az 1980-as évek elején rendszeresen megrendezett munkahelyi diapályázatok. Itt a békéscsabai fotós élet akkori egyik meghatározó személyisége, - a mindenki által csak Frici bácsinak emlegetett - Balogh Ferenc szemléletmódja, képbírálata nagy hatással volt rám.
Munkámból adódóan sokat vagyok úton, sokfélét látok, s feladatkörömön túl is sok mindent észre veszek: a tárgyak, az épületek, a természet apró részleteit, és ezek harmóniáját.
A fotózásom egyik meghatározó állomása volt 1987, amikor is tagja lettem a gyulai Székely Aladár Fotóklubnak. Itt rengeteg új lehetőség nyílott meg számomra úgy a technikai fejlődés, mint a komponálás terén. A klub tagjaként képeimmel ekkoriban szerepeltem először hazai és külföldi kiállításokon.
Ezután 1994-től, a békéscsabai Lencsési Közösségi Ház Márvány Fotóműhelyének vagyok a tagja. A hazai és külföldi csoportos klubkiállításokon túlmenően itt kezdtem el regionális és országos pályázatokra képeket küldeni, ahol általában évente kerültek falra képeim, s két esetben különdíjat kaptam, valamint néhány esetben helyezéseket értem el. Eddigi munkám elismeréséért 2013. július 6-án a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége E- MAFOSZ fotóművésze diplomát adományozott.

Galéria