logó camera lens

Márvány Fotóműhely

Simon Ferenc

Gyerekkorom óta jártam-járom a természetet. Az elmúlt 30 évben ezt az időt legfőképpen horgászat formájában tettem. Fotózással 2010-óta foglalkozok. Első gépem, egy FinePix S1800 digitális gép volt, amit mindenhova magammal vittem. Így, lassan a Hármas-Körösi horgászataim alkalmával szépen lassan átálltam a fotózásra és 2015 év végére gyakorlatilag a horgászbotot teljesen letéve, hobbit váltottam. 2015 őszén kaptam meg első Nikon D3200 tükörreflexes gépemet és szintén ebben az évben tagja lettem a Katona Péter által vezetett Márvány Fotóműhelynek. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a Körösök vidékét jól ismerő emberekkel tarthatom a kapcsolatot. Bár leginkább magányos farkasként szeretek fotózgatni, minden esetben kikérem a véleményüket hova merre érdemes ellátogatni. Kedvenc témám a természet. Azon is belül, minden, ami az erdőkben, réteken, vízpartokon, mocsarakban felkutatható. Nagyvadak, madarak, rovarok, virágok. Időm engedi, és van rá lehetőségem lesbe is beülök, és onnan igyekszem az adott terület legjobb pillanatait elkapni. Érdekel még a nagyvárosok éjszakai nyüzsgése.
2020 augusztusába ismét sikerült gépet váltanom, és így, egy fejlettebb gyorsabb kategóriájú technikával igyekszem szebbé-jobbá tenni a fotóimat és bemutatni a látásmódomat.
Sokat köszönhetek a családomnak és a Márvány Fotóműhelynek, mivel mindenben támogatnak. Külön köszönettel tartozom Boldog Gusztávnak a Körös-Maros Nemzeti Park dolgozójának önzetlen segítségéért, továbbá Tószögi György és Jankulár Zsolt barátomnak, akik segítségével bejárhatom-megismerhetem a körösök vizeit és ártereit.

Galéria