logó camera lens

Márvány Fotóműhely

Katona Péter

1949. január 18-án születtem Ózdon. Szakmunkás- tanuló koromban ismerkedtem meg a fotózással. Az első fényképezőgépem egy „Lubitel 2” típusú gép volt. Nagy élmény volt megismerkedni a filmhívással, a képek nagyításával, a laborálás technikájával. Tagja voltam a Nagy Sándor laktanyán belül működő fotószakkörnek. Itt szereztem még több tudást az analóg fotóeljárásokról. Ekkor már Zenit-E típusú fényképezőgéppel jártam fotózni. Családommal akkoriban kezdtünk el kirándulgatni itthon és Erdélyben. A természet szépségeinek felfedezésében segítséget nyújtott egy világméretű szabadidős tevékenység a geocaching, amelyet egy műholdas helymeghatározó készülékkel végzik.
2005-ben vásároltam meg az elő digitális fényképezőgépemet. Egy új élményt, tudást adott a digitális fotózás megismerése. Külön kihívásnak számít a „digitális labor” használata.
A fotóimat feltöltöttem a „Fotóház” és a „Fotósok világa” internetes portálokra. Az itt kapott véleményeket igyekeztem kamatoztatni.
2007. november óta tagja vagyok a Márvány Fotóműhelynek. A klubtagok megismerése, az ott folyó egyesületi munka tovább bővítette látáskörömet a fotózás világában. 2009-ben megválasztottak a klub titkárának. A klub működésének szervezése komoly szerepet tölt be az életemben. 2011-ben megválasztottak a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségébe Dél-alföldi Régió alelnökének. 2012 óta a Márvány Fotóműhely elnöki tisztjét töltöm be.

Galéria