Események - 2011


2011. január 22.
A Márvány Fotóműhely klubkiállítása a Lencsési Közösségi Házban a magyar kultúra napja alkalmából. (képek)

2011. február 19.
"Csak tiszta forrásból..." című fotópályázat zsűrizése a Lencsési Közösségi Házban. (képek)

2011. március 13.
A IX. "Csak tiszta forrásból..." pályázat zsűrizett alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitója a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban. (képek)

2011. április 16.
Fotóskirándulás Menyházára és a Déznai várromhoz. (képek)

2011. május 14.
A Márvány Fotóműhely klubkollekciójának kiállítása a Nagyszalontai Magyarházban. (képek)

2011. június 16-19.
Szeghalmi fotós alkotótábor a Márvány Fotóműhely rendezésében. A táborban a Fotóműhelyen kívül a Szentesi Fotókörből valamint a gyulai Székely Aladár fotóklubból voltak még fotósok. Szállásunk a Péter András Szakközép Iskolai Kollégiumban volt. A pár nap alatt ismerkedtünk Szeghalom helyi nevezetességeivel, valamint jártunk Dévaványán a Túzokrezervátumban valamint Vésztőn a Mágori kiállító helyen. A tábor ideje alatt lehetőségünk volt este Vésztő-Mágoron csillagok fotózása is. Az iskola tornatermében lehetőségünk volt a Sárréti Modern Táncegyüttes bemutató műsorát fotóznunk. A tábor ideje alatt Vésztőn megismerkedtünk Vári-Szalay István (Életfa-díjas) fafaragóval és műhelyével, valamint Molnár Anikó bútor- és Kerámiafestővel és műhelyével. A színes programokat tarkította még Mesterné Szöllősi Katalin helyi fotós előadása Szeghalom és környékének nevezetességeiről és Nagy István (Szentes) a cianotípia eljárás ismertetése. Az elméleti előadás után lehetőség nyílt a gyakorlatban is megpróbálkozni az eljárás elsajátításával. Elődást tartott még Skultéti Imre fotóstársunk a digiporáma készítésének elméleti és gyakorlati kérdéseiről. A napi programok esténként a digitális képanyagok vetítésével és a hozott “itókák” elfogyasztásával baráti beszélgetés közben fejeződtek be. (képek)

2011. július 22.
A Márvány Fotóműhely klubkollekciójának kiállítása Aradon a Klio bemutatóteremben. (képek)

2011. augusztus 12-14.
Fotóstúra az aradi fotóklub szerevezésében.(képek)

2011. augusztus 16.
Zuberecz Sámuel önálló fotókiállítása Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban. (képek)

2011. augusztus 29.
A fotoklub kollekciójának kiállítása a békéscsabai Korzó téren a Magyar Fotográfia Napja alkalmából. (képek)

2011. november 25.
A Nagyszalontai Fotókör kiállítása a békéscsabai Lencsési Közösségi Házban. (képek)

2011. november 26.
Az V. András napi kolbászparádé kolbászgyúrú versenyén a Márvány Fotóműhely és az Aradi Fotóklub közös csapatának munkáját a zsűri különdíjjal jutalmazta. (képek)